Litá borůvková bublanina se zakysanou smetanou

Litá borůvková bublanina se zakysanou smetanou
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Vyzkoušejte třeba tuto bublaninu s příměsí zakysané smetany, díky které je výsledek vláčný.

Ingredience

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 200g změklého másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 100ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • čerstvé borůvky (množství dle chuti)
  • moučkový cukr

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • V míse utřete máslo s cukrem. Poté přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko a zakysanou smetanu.
  • V samostatné míse prosejte mouku, smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli.
  • Moučnou směs postupně přimíchejte do máslové směsi.
  • Vzniklé těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Navrch poklaďte okapané borůvky.
  • Pečte v předehřáté troubě po dobu 20-30 minut dozlatova.
  • Hotovou buchtu nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.
Buchta s čerstvými borůvkami pečená na plechu.
Zdroj: cookingwithk.net

Z borůvek můžete upéct taky některý z našich borůvkových koláčů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.