Vyzkoušejte třeba tuto bublaninu s příměsí zakysané smetany, díky které je výsledek vláčný.
Ingredience
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 200g změklého másla
- 1 prášek do pečiva
- 100ml mléka
- 2 vejce
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- čerstvé borůvky (množství dle chuti)
- moučkový cukr
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V míse utřete máslo s cukrem. Poté přidejte vejce, vanilkový extrakt, mléko a zakysanou smetanu.
- V samostatné míse prosejte mouku, smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli.
- Moučnou směs postupně přimíchejte do máslové směsi.
- Vzniklé těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Navrch poklaďte okapané borůvky.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 20-30 minut dozlatova.
- Hotovou buchtu nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.
Z borůvek můžete upéct taky některý z našich borůvkových koláčů!