Kromě borůvek lze do bublaniny zakomponovat i jiné druhy ovoce jako třeba maliny. Výsledek určitě stojí za to!
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový cukr
- čerstvé či mražené borůvky
- čerstvé či mražené maliny
Postup
- Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, mléko, olej, vanilkový cukr, kypřicí prášek a vejce.
- Vše řádně promíchejte než vznikne ideální hladké těsto.
- Plech nebo pekáč vymažte máslem a vysypejte moukou.
- Vzniklé těsto nalijte na plech a navrch poklaďte borůvky s malinami. Množství podle vašich chutí.
- Bublaninu dejte péct do trouby na 180°C po dobu 30 minut a hlídejte pomocí špejle, zda už nelepí a je hotová.
- Hotovou buchtu posypejte moučkovým cukrem a podávejte.
Kromě borůvkové bublaniny si můžete upéct i tradiční třešňovou.