Tvarohovo-borůvková bublanina

Tvarohovo-borůvková bublanina
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Lahodná buchta s borůvkami a tvarohem, po které se už při jejím pečení budou všem sbíhat sliny.

Ingredience

  • 500g polohrubé mouky
  • 180-200g cukru krystal
  • 3 vejce
  • 400ml mléka
  • 150ml oleje či rozpuštěného másla
  • 1 a 1/2 kypřicího prášku
  • 1 vanilkový cukr
  • 250g tvarohu
  • borůvky

Postup

  • V misce smíchejte cukr s vejci, olejem a mlékem.
  • V samostatné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem. Poté pomalu vmíchejte do vaječné směsi.
  • Vedle si smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a vmíchejte do směsi těsta.
  • Vzniklé těsto nalijte na vymazaný plech a navrch poklaďte borůvky.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30-40 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda už nelepí a je hotová.
  • Hotovou bublaninu podávejte posypanou moučkovým cukrem nebo jen tak.
Kousky moučníku s borůvkami.
Zdroj: barefeetinthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.