Hrnková bublanina s jablky a pudinkem

Hrnková bublanina s jablky a pudinkem
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Tuto hrníčkovou bublaninu zvládne upéct opravdu každý a pochutná si na ní celá rodina.

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1,5 hrnku cukru krystal
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 250g rozpuštěného másla
  • 4 vejce
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 500g – 1kg jablek, nakrájených na kousky

Na pudink

  • 2 balení pudinku v prášku
  • 0,5l mléka
  • cukr

Na posypání

  • moučkový cukr

Postup

  • V míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek.
  • Přidejte vlažné mléko, máslo, vejce a vše důkladně smíchejte.
  • Podle návodu na balení si uvařte pudinky z 0,5l mléka, oslaďte a nechejte chvilku chladnout.
  • Polovinu těsta nalijte na plech vyložený pečícím papírem, poklaďte nakrájená jablka a navrch naneste polovychladlý pudink.
  • Navrch nakonec nalijte druhou polovinu těsta a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 30-35 minut.
  • Upečenou bublaninu nechejte vychladnout a podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Buchta s jablky, sladkým pudinkem a posypaná cukrem.
Zdroj: ok.ru

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.