Vepřové kotlety ve smetanové omáčce

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce

Díky tomuto receptu můžete mít večeři na stole za méně než 30 minut. Sestává z jednoduchých přísad a není nutné žádné marinování. Doporučujeme podávat s bramborovou kaší.

Ingredience

  • 4 vykostěné vepřové kotlety o tloušťce asi 1,2 cm
  • ¾ lžičky soli nebo podle chuti
  • 1/4 lžičky černého pepře nebo podle chuti
  • ½ lžičky papriky nebo podle chuti
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 230 g žampionů nakrájených na plátky
  • ½ střední cibule nakrájená nadrobno
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 1 lžička pálivé omáčky
  • 1 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/3 šálku smetany ke šlehání
  • 1 polévková lžíce petrželky

Postup

  1. Vepřové kotlety osolte, opepřete a přidejte papriku.
  2. Na velké pánvi zahřejte na středním / vysokém plameni 1 polévkovou lžíci másla a 2 lžičky oleje.
  3. Jakmile je tuk rozpálený, vložte kotlety a opékejte 3-4 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  4. Vyjměte kotlety a přikryjte je, aby zůstaly teplé.
  5. Na stejnou pánev přidejte 1 polévkovou lžíci másla a nakrájené houby.
  6. Opékejte 2 minuty na středním plameni, nebo dokud nejsou zlatavé.
  7. Přidejte 1 polévkovou lžíci másla a cibuli.
  8. Lehce dochuťte solí a pepřem.
  9. Opékejte 3-4 minuty, dokud cibule nezměkne.
  10. Přidejte drcený česnek a za stálého míchání restujte 30 sekund.
  11. Přidejte mouku a intenzivně míchejte po dobu 30 sekund.
  12. Přidejte kuřecí vývar, pálivou omáčku, smetanu ke šlehání a podle chuti dosolte a dopepřete.
  13. Vařte 2 minuty, nebo dokud smetana nezačne houstnout.
  14. Vraťte kotlety zpět na pánev a promíchejte s houbovou omáčkou.
  15. Snižte plamen a vařte 5-8 minut, kotlety krásně zjemní a nasají chuť houbové omáčky.
  16. Dozdobte petrželkou a podávejte.
Vepřové kotlety ve smetanové houbové omáčce
www.diethood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.