Díky tomuto receptu můžete mít večeři na stole za méně než 30 minut. Sestává z jednoduchých přísad a není nutné žádné marinování. Doporučujeme podávat s bramborovou kaší.
Ingredience
- 4 vykostěné vepřové kotlety o tloušťce asi 1,2 cm
- ¾ lžičky soli nebo podle chuti
- 1/4 lžičky černého pepře nebo podle chuti
- ½ lžičky papriky nebo podle chuti
- 3 lžíce másla
- 2 lžičky olivového oleje
- 230 g žampionů nakrájených na plátky
- ½ střední cibule nakrájená nadrobno
- 2 drcené stroužky česneku
- 1 polévková lžíce mouky
- 1 lžička pálivé omáčky
- 1 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/3 šálku smetany ke šlehání
- 1 polévková lžíce petrželky
Postup
- Vepřové kotlety osolte, opepřete a přidejte papriku.
- Na velké pánvi zahřejte na středním / vysokém plameni 1 polévkovou lžíci másla a 2 lžičky oleje.
- Jakmile je tuk rozpálený, vložte kotlety a opékejte 3-4 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Vyjměte kotlety a přikryjte je, aby zůstaly teplé.
- Na stejnou pánev přidejte 1 polévkovou lžíci másla a nakrájené houby.
- Opékejte 2 minuty na středním plameni, nebo dokud nejsou zlatavé.
- Přidejte 1 polévkovou lžíci másla a cibuli.
- Lehce dochuťte solí a pepřem.
- Opékejte 3-4 minuty, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte drcený česnek a za stálého míchání restujte 30 sekund.
- Přidejte mouku a intenzivně míchejte po dobu 30 sekund.
- Přidejte kuřecí vývar, pálivou omáčku, smetanu ke šlehání a podle chuti dosolte a dopepřete.
- Vařte 2 minuty, nebo dokud smetana nezačne houstnout.
- Vraťte kotlety zpět na pánev a promíchejte s houbovou omáčkou.
- Snižte plamen a vařte 5-8 minut, kotlety krásně zjemní a nasají chuť houbové omáčky.
- Dozdobte petrželkou a podávejte.