Vepřová panenka v pomalém hrnci

Vepřová panenka v pomalém hrnci

Pomalu vařená vepřová panenka s delikátní houbovou a balzamikovou chutí je snadné jídlo, které vás příjemně překvapí.

Ingredience

  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 vepřové panenky (celkem kolem 1 kg)
  • 1 malá cibule, na tenké plátky
  • 230 g nakrájených žampionů
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 2 lžíce plus 1 lžička balzamikového octa, rozděleno
  • 4 drcené stroužky česneku
  • 1 a 1/2 lžičky nakrájeného čerstvého rozmarýnu, rozděleno
  • 2 a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce másla
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Smíchejte 1 a 1/2 lžičky soli a 1 a 1/2 lžičky mletého černého pepře v malé misce.
  2. Obě vepřové panenky potřete směsí soli a pepře.
  3. Rozpalte 1 polévkovou lžíci olivového oleje ve velké pánvi na středním plameni.
  4. Vložte panenky na pánev a opečte ze všech stran dozlatova, asi 3 minuty na každou stranu.
  5. Jakmile zhnědnou, vyjměte z pánve a odložte je stranou.
  6. Do pomalého hrnce přidejte nakrájenou cibuli a houby.
  7. Na cibuli a houby položte vepřové panenky.
  8. Do pomalého hrnce přidejte kuřecí vývar, 2 lžíce balzamikového octa, česnek a 1 lžičku jemně nakrájeného rozmarýnu.
  9. Zakryjte a vařte na mírném plameni po dobu 6-8 hodin nebo na vysokém plameni 3-4 hodiny, nebo dokud střed nejsilnější části vepřového masa nedosáhne 63 ° C.
  10. Jakmile je vepřové maso upečené, přendejte ho na talíř a přikryjte fólií kvůli uchování tepla.
  11. Opatrně přelijte houbovou směs z pomalého hrnce na pánev a na středním plameni ještě chvíli vařte.
  12. Míchejte kukuřičný škrob se stejným množstvím studené vody tak dlouho, až se rozpustí.
  13. Vzniklou směs zašlehejte do omáčky.
  14. Přidejte máslo, zbývající lžičku balzamikového octa a 1/2 lžičky jemně nakrájeného rozmarýnu a šlehejte, dokud se máslo nerozpustí a pořádně nepromíchá.
  15. Podle potřeby dochuťte další solí nebo pepřem.
  16. Panenku nakrájejte a podávejte s houbovou omáčkou.
Vepřová panenka v pomalém hrnci s balzamikovo-houbovou omáčkou
www.mysequinedlife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.