Těstoviny jsou nejlepší způsob pro rychlou večeři či menší oběd. Když k nim přidáte cherry rajčata a divoký česnek, máte luxusní pokrm, po kterém se jen zapráší. Klidně můžete tento recept vyzkoušet i na svých přátelích, uvidíte, že se k vám budou rádi vracet.
Ingredience:
- 500 g těstovin
- 250 g cherry rajčat
- 1 lžička soli
- 1 větší svazek medvědího česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Sůl
- Mletý černý pepř (může být i čtyřbarevný)
- 100 g strouhaného parmazánu
Postup:
- Těstoviny si uvaříme přesně podle návodu na obalu, aby byly jak se říká „al dente“.
- Potom je scedíme a necháme okapat.
- Do hrnce dáme olivový olej a na mírném ohni zahřejeme.
- Přihodíme umytý a nakrájený česnek a přepůlená cherry rajčata.
- Krátce orestujeme, aby se prohřál, a poté osolíme i opepříme.
- Přisypeme okapané těstoviny, promícháme a chvilku prohřejeme.
- Servírujeme ozdobené nastrouhaným parmazánem.
- Kdo chce, může ještě ozdobit kouskem medvědího česneku nebo jeho květy.