Jemné slepičí maso se skvěle snoubí se dvěma typy smetany. Výsledkem je krémový pokrm velmi delikátní chuti.
Ingredience:
- 1 slepice, naporcovaná na menší části
- 2 cibule
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/4 šálku šlehačky
- 3 PL olivového oleje
- 3 čajové lžičky sladké papriky
- 1 čajová lžička rajčatového pyré
- 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup:
- Kousky slepice posypejte solí a pepřem.
- V hrnci rozehřejte olej a slepicí maso na něm ze všech stran orestujte.
- Následně maso z hrnce vyjměte a přidejte do hrnce nadrobno nakrájenou cibuli.
- Když cibule zezlátne, přidejte do hrnce sladkou papriku a důkladně promíchejte.
- Přilijte kuřecí vývar, rajčatový protlak a citronovou šťávu.
- Poté vraťte kousky slepice zpět do hrnce a povařte přibližně 20 minut.
- Pokud se vývar během vaření příliš vyvaří, přilijte ho o něco více.
- Když maso změkne, odstraňte ho z hrnce.
- V mezidobě si v misce promíchejte zakysanou smetanu s moukou a následně jejich směs přidejte do hrnce.
- Za stálého míchání povařte přibližně 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přimíchejte šlehačku a citronovou šťávu.
- Na závěr vložte zpět do hrnce kousky slepičího masa a přihřejte.
Takto připravená slepice na paprice se nejčastěji podává s houskovým knedlíkem či těstovinami.
Máte chuť na slepičí polévku, nebo toužíte ochutnat slepičí maso na kari? Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na slepici!