Slepice na paprice s noky

Slepice na paprice s noky

Kromě těstovin či houskového knedlíku chutná tento pokrm velmi dobře také s noky. Ty si můžete buď jednoduše zakoupit, nebo si připravit noky vlastnoruční.

Ingredience:

  • 1 slepice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek bílého řeckého jogurtu
  • 1 PL olivového oleje
  • 3 PL rajčatového pyré
  • 3 čajové lžičky sladké papriky
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Očištěnou slepici dejte vařit do hrnce s vodou, bobkovým listem a novým kořením.
  2. Vařte doměkka.
  3. V mezidobě si na hlubší pánvi zahřejte olej, ve kterém zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, rajčatové pyré, sůl a pepř.
  5. Směs následně zaprašte sladkou paprikou a promíchejte.
  6. Poté přidejte kuřecí vývar, přidejte směs k varu a vložte noky.
  7. Vařte, dokud noky nezměknou.
  8. Na závěr přidejte řecký jogurt.
  9. Když je slepice uvařená, vyjměte ji z hrnce, odstraňte kůži a maso naporcujte na větší či menší kousky v závislosti na vašich preferencích.
  10. Maso následně přidejte do pánve s omáčkou.
Slepičí maso připravované na paprice s noky
zdroj: foodfanatic.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.