Slepičí maso se žampiony v paprikové omáčce

Slepičí maso se žampiony v paprikové omáčce

I když je smetana či šlehačka jednou z typických ingrediencí, které se do receptů se slepičím masem přidávají, nemusí tomu tak být vždy. Vyzkoušejte naši verzi bez smetany!

Ingredience:

  • 1 slepice, naporcovaná na menší části
  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 PL rajčatového pyré
  • 1 PL sladké papriky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Slepičí kousky osolte, opepřete a posypejte moukou.
  3. Následně maso dozlatova na oleji orestujte ze všech stran, přibližně 3-4 minuty.
  4. Poté slepici vyjměte z pánve a na zbývajícím oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  5. Když cibule zesklovatí, přidejte k ní prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony.
  6. Povařte přibližně 5 minut, dokud houby nezměknou.
  7. Vraťte zpět do pánve slepičí maso a přidejte papriku.
  8. Důkladně promíchejte.
  9. Přilije víno a povařte 1-2 minuty.
  10. Následně přidejte do směsi kuřecí vývar a rajčatové pyré.
  11. Promíchejte, přidejte sůl a pepř a povařte několik minut.
Těstoviny se slepičím masem a žampiony v paprikové omáčce
zdroj: thefoodiephysician.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.