I když je smetana či šlehačka jednou z typických ingrediencí, které se do receptů se slepičím masem přidávají, nemusí tomu tak být vždy. Vyzkoušejte naši verzi bez smetany!
Ingredience:
- 1 slepice, naporcovaná na menší části
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL hladké mouky
- 1 PL rajčatového pyré
- 1 PL sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej.
- Slepičí kousky osolte, opepřete a posypejte moukou.
- Následně maso dozlatova na oleji orestujte ze všech stran, přibližně 3-4 minuty.
- Poté slepici vyjměte z pánve a na zbývajícím oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Když cibule zesklovatí, přidejte k ní prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony.
- Povařte přibližně 5 minut, dokud houby nezměknou.
- Vraťte zpět do pánve slepičí maso a přidejte papriku.
- Důkladně promíchejte.
- Přilije víno a povařte 1-2 minuty.
- Následně přidejte do směsi kuřecí vývar a rajčatové pyré.
- Promíchejte, přidejte sůl a pepř a povařte několik minut.