Zbyl vám doma kousek kuřecího či krůtího masa? Bez problémů ho můžete využít pro obohacení této varianty aspikového pokrmu.
Ingredience:
- 5 vajec natvrdo
- 300 g kuřecích nebo krůtích prsou
- 1 kapie
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 50 g oliv
- 1 balení želatiny
- bobkový list
- ocet
- sůl, pepř
Postup:
- Kuřecí či krůtí prsa opláchněte, vložte do hrnce s vodou, přidejte oloupanou mrkev, petržel a bobkový list.
- Vařte přibližně 30 minut.
- V mezidobě omyjte papriku, odstraňte jádřinec a nakrájejte ji na proužky.
- Maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na kousky.
- Vývar přeceďte, osolte a opepřete.
- Přibližně jeden a čtvrt šálku vývaru vložte do hrnce společně trochou octa.
- Podle návodu si připravte želatinu a následně ji přidejte do vývaru..
- Rozmíchejte a přidejte na kousky pokrájené maso, papriky a olivy.
- Následně směs nalijte do formy, ve které chcete aspik nechat ztuhnout.
- Nechte zchladnout a poté vložte do ledničky.
Toto drůbeží maso v aspiku podávejte s cherry rajčátky na hlávkovém salátu, pokapané balzamikovým octem a olivovým olejem.
Kromě aspiku lze vejce použít i do nejrůznějších pomazánek. Inspirujte se našimi rozmanitými variantami na vajíčkové pomazánky!