Domácí aspik s drůbežím masem

Domácí aspik s drůbežím masem

Zbyl vám doma kousek kuřecího či krůtího masa? Bez problémů ho můžete využít pro obohacení této varianty aspikového pokrmu.

Ingredience:

  • 5 vajec natvrdo
  • 300 g kuřecích nebo krůtích prsou
  • 1 kapie
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 50 g oliv
  • 1 balení želatiny
  • bobkový list
  • ocet
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Kuřecí či krůtí prsa opláchněte, vložte do hrnce s vodou, přidejte oloupanou mrkev, petržel a bobkový list.
  2. Vařte přibližně 30 minut.
  3. V mezidobě omyjte papriku, odstraňte jádřinec a nakrájejte ji na proužky.
  4. Maso vyjměte z vývaru a nakrájejte na kousky.
  5. Vývar přeceďte, osolte a opepřete.
  6. Přibližně jeden a čtvrt šálku vývaru vložte do hrnce společně trochou octa.
  7. Podle návodu si připravte želatinu a následně ji přidejte do vývaru..
  8. Rozmíchejte a přidejte na kousky pokrájené maso, papriky a olivy.
  9. Následně směs nalijte do formy, ve které chcete aspik nechat ztuhnout.
  10. Nechte zchladnout a poté vložte do ledničky.

Toto drůbeží maso v aspiku podávejte s cherry rajčátky na hlávkovém salátu, pokapané balzamikovým octem a olivovým olejem.

Kousky drůbežího masa a zeleniny v rosolu
zdroj: eatsmarter.com

Kromě aspiku lze vejce použít i do nejrůznějších pomazánek. Inspirujte se našimi rozmanitými variantami na vajíčkové pomazánky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.