Jeden z nejklasičtějších pokrmů na mnoha rautech. Rolky lze naplnit nejrůznějšími typy pomazánek, oblíbená je především ta s křenem, který pokrmu dodá pikantní chuť.
Ingredience:
- 20 plátků šunky
- 1000 ml vody
- 1/2 šálku octa
- 3 čajové lžičky cukru
- 2 sáčky želatiny
- hřebíček
- nové koření
- sůl, pepř
Náplň
- 1/2 šálku másla
- 3 plátky sýra
- 1 PL dijonské hořčice
- 2 PL křenu
- 4 vajíčka natvrdo
- 300 g salámu nakrájeného na malé kousky
- 5 nakládaných okurek
- 1 paprika
- 2 PL majonézy
- 1 cibule
- sladká paprika
- sůl, pepř
Postup:
- Ve velkém hrnci smíchejte vodu, pepř, nové koření, hřebíček, ocet a sůl a směs přiveďte k varu.
- Připravte si želatinu podle návodu a poté jí přidejte do teplého vývaru, důkladně promíchejte.
- V misce smíchejte máslo, nakrájený plátkový sýr a žloutky z vajíček.
- Přidejte nakrájené okurky, salám, cibuli, hořčici, křen, majonézu a koření.
- Důkladně promíchejte a směsí naplňte šunkové rolky.
- Vložte rolky do pekáče, přelijte je polovinou želatiny a nechte lehce ztuhnout.
- Přidejte plátek vajíčka natvrdo, okurku a kousek papriky a zalijte zbytkem aspiku.
- Dejte vychladnout do ledničky.