Ryba v aspikovém přelivu

Ryba v aspikovém přelivu

Pro přípravu tohoto receptu můžete kromě klasického kapra použít i pstruha či lososa. Rybí maso můžete zalít ve formě filet či ho nakrájet na kousky.

Ingredience:

  • 1 ryba
  • 1 cibule
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 mrkev
  • čerstvá petrželka
  • 1 balení želatiny
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Omyjte a očistěte rybu.
  2. Odřízněte hlavu ryby, ocas, ploutve a páteř.
  3. Očištěnou zeleninu s kořením vložte na 25-30 minut vařit do hrnce s vodou.
  4. Na kousky pokrájenou rybu následně přidejte do hrnce se zeleninou a vařte doměkka.
  5. Poté kousky ryby vyjměte, naaranžujte je do misky či misek, které chcete na aspik použít.
  6. Sceďte rybí vývar a přidejte do něj želatinu, kterou jste si předpřipravili podle návodu.
  7. V mezidobě si nakrájejte uvařenou mrkev, cibuli a přidejte polovinu množství k rybě, společně s na plátky nakrájeným vejcem natvrdo a čerstvou petrželkou.
  8. Následně zalijte misku do půlky vývarem s želatinou a nechte ztuhnout.
  9. Přidejte zbytek zeleniny, vajíčko a přelijte opět aspikem.
  10. Nechte ztuhnout a vložte do ledničky.
Kousky ryby se zelennou a vejci podávané v aspikovém přelivu
zdroj: russianfoodusa.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.