Nejlepší je použít na tento salát listy z vlastní zahrádky nebo takové, u kterých jste si jistí, že nebyly chemicky ošetřeny.
Ingredience
- 2 šálky pampeliškových listů
- 2 jarní cibulky
- 2 vejce
- 1 grep
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
Postup
- V hrnci uvařte vejce natvrdo (10 minut).
- Zatímco se vejce vaří, smíchejte, ve vedlejší misce, olivový olej a citronovou šťávu.
- Jarní cibulku nakrájejte na drobná kolečka a promíchejte ji v hlubokém talíři s pampeliškovými listy. Následně vše přelijte dresinkem z oleje a citronové šťávy.
- Uvařená a vychladlá vajíčka oloupejte a nakrájejte na plátky nebo menší kousky. Přidejte do salátu.
- Na závěr přidejte na talíř také oloupané měsíčky grepu.
- Nyní už jen stačí pochutnat si na výborném salátu z pampelišek.
- Podávejte s čerstvým pečivem.
Máte-li rádi víno, můžete vyzkoušet naše chutné recepty s hroznovým vínem.