Kuře na bylinkách

Kuře na bylinkách

Bylinky jsou v gastronomii nepostradatelné. Dokážeme s nimi vykouzlit neuvěřitelnou chuť i aroma, díky čemu i obyčejné maso je super maso. Když to spojíme s kuřetem, výsledek je jemný, dietní a naprosto vynikající.

Ingredience:

  • 8 středně velkých šalotek
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst čerstvé petrželové nati
  • Šťáva z půlky citronu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kuře (1 500 g)

Postup:

  • Rozmarýn s česnekem nasekáme, cibuli s petrželkou nakrájíme najemno a zatím dáme stranou.
  • Připravíme si gril, ideálně pokud máme ten co je na dřevěné uhlí.
  • Zahřejeme jej a pustíme se do přípravy masa.
  • V misce smícháme všechny uvedené ingredience, aby vznikla hladká směs.
  • Odebereme 2 lžíce směsi a vložíme do dutiny kuřete.
  • Zbývající směs pečlivě rozetřeme na celé kuře.
  • To položíme na gril prsíčky nahoru tak, aby bylo umístěné na středně pečící části roštu.
  • Zaklopíme víkem a pečeme cca 1 hodinu a 20 minut, přičemž v polovině pečení kuře otočíme prsíčky dolů.
  • Hotové kuře ihned servírujeme. Jako příloha je super grilovaná zelenina či hranolky.
Bylinkové kuře pečené na grilu.
Zdroj: https://www.bettycrocker.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.