Bylinky jsou v gastronomii nepostradatelné. Dokážeme s nimi vykouzlit neuvěřitelnou chuť i aroma, díky čemu i obyčejné maso je super maso. Když to spojíme s kuřetem, výsledek je jemný, dietní a naprosto vynikající.
Ingredience:
- 8 středně velkých šalotek
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 hrst čerstvé petrželové nati
- Šťáva z půlky citronu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 kuře (1 500 g)
Postup:
- Rozmarýn s česnekem nasekáme, cibuli s petrželkou nakrájíme najemno a zatím dáme stranou.
- Připravíme si gril, ideálně pokud máme ten co je na dřevěné uhlí.
- Zahřejeme jej a pustíme se do přípravy masa.
- V misce smícháme všechny uvedené ingredience, aby vznikla hladká směs.
- Odebereme 2 lžíce směsi a vložíme do dutiny kuřete.
- Zbývající směs pečlivě rozetřeme na celé kuře.
- To položíme na gril prsíčky nahoru tak, aby bylo umístěné na středně pečící části roštu.
- Zaklopíme víkem a pečeme cca 1 hodinu a 20 minut, přičemž v polovině pečení kuře otočíme prsíčky dolů.
- Hotové kuře ihned servírujeme. Jako příloha je super grilovaná zelenina či hranolky.