Dušená rukola s kuřetem z grilu

Dušená rukola s kuřetem z grilu

Kuře má na grilu zcela specifickou chuť. Když ho navíc připravíte s vhodnou přílohou, nemůže se stát, že by vám nechutnalo. V tomto receptu bude kuřecímu masu perfektně sekundovat čerstvá rukola.

Ingredience:

  • 1 svazek čerstvého rozmarýnu
  • 1 kuře o hmotnosti cca 1 500 g
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 balení čerstvé rukoly
  • 1 lahvička nakládaných perlových cibulek

Postup:

  • Nejdříve si důkladně zahřejeme gril na dřevěné uhlí.
  • Jakmile získá uhlí na vnější straně bílý nádech, rozdělíme ho na dvě části a nahrneme každou půlku na jednu stranu grilu tak, aby byl střed prázdný.
  • Rozdělte na obě hromádky uhlí snítky rozmarýnu.
  • Kuře osolíme a opepříme ze všech stran, včetně vnitřního prostoru.
  • Takto ochucené kuře položíme na střed roštu prsíčky nahoru.
  • Gril zaklopíme a maso necháme grilovat zhruba 50 minut.
  • Potom přeneste kuře na servírovací talíř a necháme 10 minut odpočinou.
  • Mezitím dáme do pánve olej, zahřejeme na mírném ohni a přihodíme rukolu.
  • Za stálého míchání dusíme až dokud rukola tzv. nezvadne. Trvá to asi minutku.
  • Osolíme, opepříme, naposledy zamícháme a pak hned rozdělujeme na talíře.
  • Přidáme hotové kuře a můžeme podávat s nakládanými cibulkami.
  • Někdo si k tomu dělá i hranolky, ale nejsou nutné.
Grilované kuře s rukolou dušenou na pánvi.
Zdroj: https://www.foodandwine.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.