Hovězí s pomeranči

Hovězí s pomeranči

Lahodný steak z hovězí svíčkové ve sladkoslané omáčce s čerstvými pomeranči je skvělou pochoutkou, která by na vašem víkendovém menu neměla chybět.

Ingredience

  • 2 celé pomeranče
  • 2 oloupané pomeranče nakrájené na dílky
  • 2 drcené stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 750 g steaku z hovězí svíčkové, nakrájeného na proužky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 3 pokrájené jarní cibulky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • dušená rýže k podávání

Postup

  1. Do malé misky nastrouhejte kůru z 1 pomeranče a vymačkejte šťávu ze 2 pomerančů.
  2. Přidejte česnek a sójovou omáčku.
  3. Smíchejte kukuřičný škrob s jednou lžící studené vody a přidejte směs kukuřičného škrobu do misky k ostatním ingrediencím.
  4. Zahřejte 1 lžíci oleje na velké nepřilnavé pánvi na vysokém plameni.
  5. Pracujte po dávkách (v případě potřeby přidejte více oleje) a opečte maso dohněda, trvaá to cca 3 až 5 minut.
  6. Maso dochuťte solí a pepřem a přendejte na talíř.
  7. Nalijte pomerančovou směs na pánev a povařte, dokud nevznikne sirup, asi 1 minutu.
  8. Vraťte hovězí maso na pánev, přidejte dílky pomeranče a jarní cibulku.
  9. Promíchejte, dokud se vše nespojí a nezahřeje.
  10. Posypte sezamovými semínky a podávejte s rýží.
Hovězí s pomeranči a rýží na velkém talíři.
www.dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.