Lahodný steak z hovězí svíčkové ve sladkoslané omáčce s čerstvými pomeranči je skvělou pochoutkou, která by na vašem víkendovém menu neměla chybět.
Ingredience
- 2 celé pomeranče
- 2 oloupané pomeranče nakrájené na dílky
- 2 drcené stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 750 g steaku z hovězí svíčkové, nakrájeného na proužky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce řepkového oleje
- 3 pokrájené jarní cibulky
- sůl a pepř na dochucení
- 1 lžíce sezamových semínek
- dušená rýže k podávání
Postup
- Do malé misky nastrouhejte kůru z 1 pomeranče a vymačkejte šťávu ze 2 pomerančů.
- Přidejte česnek a sójovou omáčku.
- Smíchejte kukuřičný škrob s jednou lžící studené vody a přidejte směs kukuřičného škrobu do misky k ostatním ingrediencím.
- Zahřejte 1 lžíci oleje na velké nepřilnavé pánvi na vysokém plameni.
- Pracujte po dávkách (v případě potřeby přidejte více oleje) a opečte maso dohněda, trvaá to cca 3 až 5 minut.
- Maso dochuťte solí a pepřem a přendejte na talíř.
- Nalijte pomerančovou směs na pánev a povařte, dokud nevznikne sirup, asi 1 minutu.
- Vraťte hovězí maso na pánev, přidejte dílky pomeranče a jarní cibulku.
- Promíchejte, dokud se vše nespojí a nezahřeje.
- Posypte sezamovými semínky a podávejte s rýží.