Kuřecí krokety s mozzarellou

Kuřecí krokety s mozzarellou

Kuřecí krokety jsou ideální jako večeře, obzvlášť čekáte-li hosty. Malé kuličky z kuřete, brambor a sýru obalené ve strouhance, smažené do křupava a do zlatova, všechny uchvátí!

Ingredience

  • 2 šálky (500 ml) oloupaných a na kostičky nakrájených bílých brambor
  • 3 šálky (750 ml) nastrouhaného sýru mozzarella
  • 1 a 1/2 šálku (375 ml) nastrouhaného vařeného kuřete
  • 4 vejce
  • 1/2 šálku (125 ml) hladké mouky
  • 1 šálek (250 ml) strouhanky
  • olej na smažení

Postup

  1. Vyložte pánev 28 x 20 cm potravinářskou fólií a dejte stranou.
  2. Ve velkém hrnci vařte v osolené vodě brambory tak dlouho, dokud nebudou hodně jemné.
  3. Zceďte.
  4. Brambory rozšťouchejte.
  5. Přidejte sýr, kuře, jedno vejce a promíchejte.
  6. Dochuťte solí a pepřem.
  7. Směs dejte do pánve a rovnoměrně umačkejte.
  8. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v chladu po dobu nejméně 3 hodin.
  9. Předehřejte olej ve fritéze na 190 ° C.
  10. Plech vyložte papírovými utěrkami.
  11. Mouku dejte na talíř, tři zbývající vejce, lehce rozšlehaná, do mělké misky a strouhanku na další talíř.
  12. Zchlazenou směs zformujte na pomoučeném povrchu a nakrájejte na 36 tyčinek, 6 x 6.
  13. Tyčinky obalte v mouce a oklepte.
  14. Ponořte do vaječné směsi a nechte okapat.
  15. Poté obalte tyčinky ve strouhance.
  16. Na oleji smažte 6 až 8 tyčinek najednou asi 2 minuty nebo do zlatova.
  17. Přendejte na plech.
  18. Ihned podávejte nebo zamrazte.
Kuřecí krokety s mozzarellou na talíří s dipem a lžící položenou vedle.
www.ricardocuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.