Krokety s prosciuttem a parmezánem

Krokety s prosciuttem a parmezánem

Připravte si s námi ty nejchutnější sýrovo-šunkové krokety. Zvenčí křupavé, plněné parmezánem a prosciuttem. Užijte si to!

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku jemně nakrájené bílé cibule
  • sůl a pepř dle chuti
  • ¾ šálku plnotučného mléka
  • 1/3 šálku plus 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1/3 šálku jemně nasekaného prosciutta
  • 1/3 šálku plus ¼ šálku jemně nastrouhaného parmezánu
  • ¼ šálku panko strouhanky
  • ¼ šálku strouhanky
  • rostlinný olej na smažení
  • 2 vejce

Postup

  1. Máslo a olivový olej zahřejte na pánvi na středním ohni.
  2. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte cibuli a dochuťte solí a pepřem.
  3. Když cibule zesklovatí, přidejte mouku, promíchejte a nechte 1 minutu vařit.
  4. Dále zašlehejte mléko.
  5. Pokračujte ve šlehání, dokud mouka nebude hrudkovitá.
  6. Za stálého šlehání vařte směs po dobu 3 minut, bude velmi hustá.
  7. Přidejte 1/3 šálku sýra a nakrájené prosciutto a promíchejte.
  8. Tuto směs nechte vychladnout v ledničce tak dlouho, dokud nebude dostatečně studená  na to, aby se s ní dalo manipulovat.
  9. Poté naberte lžící část směsi a vytvořte ovál.
  10. Pokračujte, dokud nevypotřebujete celé těsto, vyjde na cca 16 kroket.
  11. Rozlepněte vejce do misky a rozšlehejte.
  12. Smíchejte panko, strouhanku a zbývající sýr v další misce.
  13. Jednu po druhé obalujte krokety ve strouhance, poté ve vejci a pak znovu ve strouhance.
  14. Připravené krokety odložte na talíř.
  15. Rozpalte rostlinný olej v pánvi, opatrně do něj vložte krokety a smažte 3-4 najednou.
  16. Nechte je smažit asi 1 až 2 minuty, dokud nejsou zlatohnědé, poté je vyjměte a položte na papírovou utěrku, která absorbuje přebytečný tuk.
  17. Podávejte!
Kroketa s prosciuttem a parmezánem, kterou drží ruka a za ní je miska plná kroket.
www.thekittchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.