Dušené červené zelí s jablky

Dušené červené zelí s jablky

Jedná se o variaci klasického zelí, která nikdy nepřestane bavit. Můžete ji podávat například s bulgurem, ale také jako přílohu ke kachně či huse.

Ingredience

  • 1 velké červené zelí, cca 1 kg, pokrájené na tenké proužky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 malá cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 jablka, například Granny Smith, oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na plátky
  • 1/3 šálku balzamikového octa
  • ¼ lžičky mletého nového koření
  • sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup

  1. Připravte zelí a podlejte studenou vodou.
  2. Mezitím si připravte zbývající přísady.
  3. Rozpalte olej ve velké pánvi nebo kastrolu a přidejte cibuli.
  4. Vařte za stálého míchání asi 3 minuty.
  5. Přidejte 2 lžíce balzamikového octa a za stálého míchání vařte, dokud směs není zlatavá, poté přidejte jablka a míchejte 2 – 3 minuty.
  6. Zelí sceďte a přidejte do hrnce.
  7. Důkladně zamíchejte, poté přisypte nové koření, přilijte další 2 lžíce balzamikového octa a podle chuti osolte.
  8. Společně promíchejte.
  9. Přiklopte hrnec a za občasného míchání vařte na mírném plameni cca hodinu.
  10. Přidejte čerstvě mletý pepř, dochuťte a dosolte a podle potřeby přidejte další lžíci nebo dvě balzamikového octa.
Dušené zelí s jablky na pánvi
www.cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.