Pomalu vařené zelí s brusinkami

Pomalu vařené zelí s brusinkami

Lahodné prázdninové jídlo, které je jednoduché na přípravu. Je veganské a bez lepku, takže potěší opravdu všechny.

Ingredience

  • 0,5 kg červeného zelí
  • 1 cibule
  • 2 jablka
  • ½ šálku čerstvých brusinek
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 1 tyčinka skořice
  • 5 hřebíčků
  • 1 badyán
  • 3 lžičky červeného vinného octa

Postup

  1. Nakrájejte zelí na čtvrtiny, zbavte ho jádra a vnějších listů, a pokrájejte na tenké plátky.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli.
  3. Oloupejte jablka, zbavte je jadřinců a nakrájejte.
  4. Lehce vymažte olejem vnitřek pomalého hrnce, přidejte všechny přísady a dobře promíchejte.
  5. Přilijte dostatek vody, aby v hrnci dosahovala přibližně 2,5 cm.
  6. Vařte cca hodinu na vysokou teplotu, poté teplotu snižte a pokračujte ve vaření dalších 5 hodin. Občas promíchejte.
  7. V případě potřeby na poslední hodinu vaření odklopte víko, aby se vyvařila část tekutiny.
Pomalu vařené zelí s brusinkami a kořením v bílém hlubokém talíři
www,fussfreeflavours.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.