Zimní zeleninová polévka

Zimní zeleninová polévka

Tato výživná hustá polévka je směsící chutí a textur, které společně v dokonalé harmonii vytvářejí vydatné a výživné jídlo, které vás zahřeje.

Ingredience

  • 300 g červeného zelí nakrájeného na plátky o tloušťce 5 mm, bez tvrdého jádra
  • 250 g oloupaných brambor, nakrájených na kostičky
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1 střední mrkev, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 40 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostičky
  • ½ pórku rozřezaného podélně, jemně nasekaného
  • 50 g jemně nasekaného špenátu
  • 2–3 lžíce: petržel, kopr a pažitka, nasekané nadrobno
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 stroužek jemně nastrouhaného česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • mořská sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte 3 lžíce oleje, přidejte bobkový list, nové koření, cibuli, pórek a zelí.
  2. Promíchejte a vařte na středním plameni po dobu 5 minut za častého míchání.
  3. Přidejte mrkev, celer, brambory, vývar a balsamico, promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu.
  4. Snižte teplotu a za občasného míchání duste asi 25 minut (nebo dokud není zelenina uvařená).
  5. Přidejte špenát, bylinky, česnek, máslo a dochuťte.
  6. V případě potřeby přidejte trochu vody / vývaru.
  7. Vařte další 2 minuty.
  8. Odstavte z ohně a podávejte.
www.everydayhealthyrecipes.com
Komentáře
  1. Nejlepší segedínský guláš je z vepřového kolena.Koleno vykostit a nakrájejte na kostky včetně kůže a postup je klasický u segedínského guláše.Toto mi poradil jeden jeden řezník a jinak ho již neděláme.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.