Příprava v troubě v sobě spojuje hned dvě výhody. Je zdravější a zároveň méně náročná, neboť nevyžaduje, abyste celou dobu stáli u plotny jako při klasickém smažení.
Ingredience:
- 4 vepřové řízky
- 75 g hladké mouky
- 100 g strouhanky
- 1-2 vejce
- 1 čajová lžička sladké papriky
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Do jedné misky si připravte hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce s trochou soli a pepře, do třetí misky strouhanku s trochou sladké papriky.
- Vepřové řízky důkladně naklepejte, nejlépe přes potravinovou folii.
- Naklepané vepřové maso postupně obalujte v mouce, vajíčku a strouhance a následně ho pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Před vložením do trouby řízky pokapejte trochou olivového oleje.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 15-20 minut dozlatova.
- V mezidobě řízky obraťte.
Řízky bez smažení servírujete s přílohami z brambor či pouze se zeleninovým salátem.
Pokud vás vegetariánská varianta řízku zaujala, zkuste si připravit i další smažené vegetariánské lahůdky. Inspirujte se našimi recepty na smažený květák!