Řízek smažený v troubě

Řízek smažený v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Příprava v troubě v sobě spojuje hned dvě výhody. Je zdravější a zároveň méně náročná, neboť nevyžaduje, abyste celou dobu stáli u plotny jako při klasickém smažení.

Ingredience:

  • 4 vepřové řízky
  • 75 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 1-2 vejce
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Do jedné misky si připravte hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce s trochou soli a pepře, do třetí misky strouhanku s trochou sladké papriky.
  3. Vepřové řízky důkladně naklepejte, nejlépe přes potravinovou folii.
  4. Naklepané vepřové maso postupně obalujte v mouce, vajíčku a strouhance a následně ho pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Před vložením do trouby řízky pokapejte trochou olivového oleje.
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně 15-20 minut dozlatova.
  7. V mezidobě řízky obraťte.

Řízky bez smažení servírujete s přílohami z brambor či pouze se zeleninovým salátem.

Smažené plátky vepřového masa s citronem a tatarskou omáčkou
zdroj: ichkocheheute.de

Pokud vás vegetariánská varianta řízku zaujala, zkuste si připravit i další smažené vegetariánské lahůdky. Inspirujte se našimi recepty na smažený květák!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.