Křehké krůtí řízky v jogurtu

Křehké krůtí řízky v jogurtu
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Na marinování je obecně vhodnější jemnější maso. Z tohoto důvodu se tak tímto způsobem upravuje především maso krůtí a kuřecí. Výsledkem je křehké maso, které se v ústech jen rozpadá.

Ingredience:

  • 4 krůtí řízky
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky bílého řeckého jogurtu
  • 2 šálky strouhanky
  • čerstvá citronová šťáva
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Krůtí plátky omyjte, zlehka naklepejte přes potravinovou folii, osolte a opepřete.
  2. Následně si připravte marinádu.
  3. V misce smíchejte jogurt, prolisované stroužky česneku, trochu citronové šťávy a rozšlehané vejce. Případně přidejte i trochu pepře, soli i dalšího koření dle chuti.
  4. Maso vložte do marinády, překryjte misku potravinovou folii a vložte na nejméně tři hodiny, ale lépe přes noc, do ledničky.
  5. Další den řízky z marinády vyjměte a obalte ve strouhance.
  6. Rozehřejte si na pánvi olej a řízky z obou stran osmažte dozlatova.
  7. Na závěr ozdobte čerstvou petrželkou.

Smažený řízek v jogurtu lze připravovat rovněž v troubě.

Krůtí plátky marinované v jogurtu a obalované ve strouhance
zdroj: stylingmyeveryday.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.