Na marinování je obecně vhodnější jemnější maso. Z tohoto důvodu se tak tímto způsobem upravuje především maso krůtí a kuřecí. Výsledkem je křehké maso, které se v ústech jen rozpadá.
Ingredience:
- 4 krůtí řízky
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 2 šálky bílého řeckého jogurtu
- 2 šálky strouhanky
- čerstvá citronová šťáva
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup:
- Krůtí plátky omyjte, zlehka naklepejte přes potravinovou folii, osolte a opepřete.
- Následně si připravte marinádu.
- V misce smíchejte jogurt, prolisované stroužky česneku, trochu citronové šťávy a rozšlehané vejce. Případně přidejte i trochu pepře, soli i dalšího koření dle chuti.
- Maso vložte do marinády, překryjte misku potravinovou folii a vložte na nejméně tři hodiny, ale lépe přes noc, do ledničky.
- Další den řízky z marinády vyjměte a obalte ve strouhance.
- Rozehřejte si na pánvi olej a řízky z obou stran osmažte dozlatova.
- Na závěr ozdobte čerstvou petrželkou.
Smažený řízek v jogurtu lze připravovat rovněž v troubě.