Ozvláštněte si tradiční linecké cukroví přídavkem kokosu. Milovníci kokosu si tuto chuť zamilují.
Ingredience
- 380g hladké mouky
- 100g moučkového cukru
- 250g Hery (nebo jiného tuku)
- 2 žloutky
- Kůra z jednoho malého citronu (nebo balení citronové kůry)
- 50g strouhaného kokosu
- Marmeláda na slepování
Postup
- Do misky prosejte mouku a moučkový cukr. Dále přisypejte strouhaný kokos a nastrouhanou citronovou kůru. Pořádně promíchejte.
- Přidejte dva žloutky (oddělené od bílků) a nakonec změklou Heru.
- Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, nejlépe rukama. Poté dejte těsto na hodinu do ledničky.
- Posypejte si vál hladkou moukou. Těsto poté rozdělte na několik kusů a z těch vyválejte několik milimetrů tlustou placku. Pomocí vykrajovátek vykrajujte různé tvary, nejlépe kolečka.
- Kusy jednotlivých koleček si propočítejte, aby vám poté seděl počet na slepování k sobě.
- Na plech vyložený pečícím papírem pokládejte vykrojené tvary alespoň centimetr od sebe.
- Troubu předehřejte na 180°C a poté cukroví pečte do zrůžovění. Dobu pečení si pozorně sledujte. Každá trouba se liší a peče jinak rychle.
- Upečené cukroví nechejte 3 minuty stát a ztvrdnout, poté přendejte na talíře, aby lépe chladlo.
- Linecká kolečka skladujte na chladném místě. Změklé linecké cukrové poté slepujte marmeládou. Můžete navíc ozdobit podle své fantazie např. čokoládou.