Toto cukroví se skvěle hodí nejen na vánoční stůl, ale i jen tak na chuť a posezení. Kokosovým pusinkám můžete dát mnoho podob – můžete je máčet v rozpuštěné čokoládě, dát do nich loupané mandle a nebo třeba potřít linecké kolečko marmeládou. Záleží na Vaší chuti.
Ingredience
- 200 g strouhaného kokosu
- 3 bílky
- 1 limetka v bio kvalitě
- 225 g moučkového cukru
- 60 g hladké mouky
- 50 lineckých koleček zhruba o průměru 3 centimetry (Recepty na linecké cukroví)
Postup
- Strouhaný kokos lehce opražte bez tuku na pánvi. Jenom tak, aby chytl zlatavou barvu. Poté nechte zchladit.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Najemno nastrouhejte kůru z limetky a poté vymačkejte šťávu.
- Do misky dejte bílky a 1 lžíci limetkové šťávy a vyšlehejte v tuhý sníh.
- Přidejte opražený kokos, limetkovou kůru a zbývající limetkovou šťávu.
- Poté opatrně přidávejte prosátý moučkový cukr a hladkou mouku a jemně promíchejte.
- Na pečicím papírem vyložený plech narovnejte linecká kolečka.
- Pomocí dvou lžiček dávejte na kolečka vzniklou kokosovou hmotu (zhruba 1 lžíci na kolečko).
- Pečte zhruba 10 minut. Nechte zcela vychladnout a můžete podávat.