Zdravé rohlíčky z kokosové mouky

Zdravé rohlíčky z kokosové mouky

Vyzkoušejte tuto zdravější alternativu vánočních rohlíčků. Chuťově božské a rozpadající se kokosové cukroví.

Ingredience

  • 200g mandlové mouky (nebo najemno namletých mandlí)
  • 40g kokosové mouky
  • 100g změklého tuku (např. Hera)
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 30g moučkového cukru + na obalování
  • Špetka soli
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
  • Kůra z bio citronu

Postup

  • V míse smíchejte všechny suché suroviny. Poté přidejte vejce, vařečkou promíchejte a přidejte změklý tuk nakrájený na menší kousky.
  • Rukama vytvoříte hladké jednotvárné těsto. Vytvořte kouli, která trochu lepí a dejte na 2-3 hodiny do lednice.
  • Ztuhlé těsto poté rozdělte na 4 díly. Z každého dílu odlupujte kusy těsta, ze kterých vytvarujete kuličku, tu rozválíte na váleček a na plechu zahnete okraje do tvaru rohlíčků.
  • Máte-li těsto příliš drobivé, přidejte navíc žloutek. Pokud je naopak příliš mokré, přidejte více kokosové mouky.
  • Pečte na 160°C přibližně 10-12 minut, podle druhu trouby a tloušťce rohlíčků. Hlavně rohlíčky hlídejte.
  • Pečeme na 160 stupňů cca 12 minut. Rohlíčky hlídejte, záleží na jejich velikosti – podle toho přizpůsobte délku pečení.
  • Ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru.
  • Hotové rohlíčky můžete máčet v čokoládě nebo je udělat tenčí a slepovat marmeládou či krémem.
Vanilkové rohlíčky s kokosem obalované v moučkovém cukru.
Zdroj: foodtempel.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.