Mini pizza se sýrem a slaninou

Mini pizza se sýrem a slaninou

Tyto malé pizzy se směsí sýru, uzeniny a zeleniny mohou být nejen velmi chutnou večeří, ale i skvělým pohoštěním pro návštěvu.

Ingredience:

Těsto

  • 250 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • 6 PL ledově studené vody
  • sůl

Náplň

  • 200 g slaniny
  • 100 g čedaru
  • 300 ml zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 červená cibule
  • 2 šalotky
  • 2 PL chutney
  • 1 PL čerstvě nasekané pažitky

Postup:

  1. Z mouky, másla, soli a vody vypracujte ručně nebo pomocí kuchyňského robotu těsto.
  2. Z těsta následně vypracujte kouli, kterou zabalte do potravinové folie a nechte přibližně 30 minut odpočívat v ledničce.
  3. Předehřejte si troubu na 200°C.
  4. Vychlazené těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů a následně každý díl rozválejte na placku.
  5. Následně pomocí hrníčku či něčeho podobného vykrojte z těsta kolečka.
  6. Takto vykrájená kolečka poté prsty vmačkejte do formičky na tartaletky, přebývající těsto odstraňte. Formičky použijte proto, aby směs ve vytvarovaném košíčku následně lépe držela.
  7. Vložte těsto znovu na 30 minut vychladit do ledničky.
  8. Těsto ve formičkách propíchejte vidličkou a vložte péct na přibližně 8-10 minut (dozlatova) do předehřáté trouby.
  9. V mezidobě si připravte náplň.
  10. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu.
  11. Orestovanou slaninu z pánve vyjměte a tuk použijte na orestování nakrájené cibule a šalotky.
  12. Následně do každé pizzy vložte tročku chutney, orestované slaniny, cibulky a trochu strouhaného čedaru.
  13. Přidejte trochu zakysané smetany, ve které jste rozšlehali vejce a přidali koření.
  14. Na závěr každou pizzu posypejte trochou sýra.
  15. Vložte zpět do předehřáté trouby a pečte přibližně 20-25 minut.

Upečené mini pizzy podávejte posypané pažitkou.

Mini pizza se slaninou a sýrem
zdroj: deliciousmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.