Tento recept se skvěle hodí nejen na nejrůznější rodinné oslavy a večírky, ale i jen tak k večeři. Pokrm se dá konzumovat nejen teplý, ale také studený.
Ingredience:
- 500 g listového těsta
- 150g mletého hovězího masa
- 150g mletého vepřového masa
- 2 rajčata
- 2 PL oleje
- 1 vejce
- 1/2 šálku nadrobno nakrájené cibule
- 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
- 3/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
Postup:
- Na pánvi s trochou oleje orestujte cibuli, přibližně 5 minut.
- Následně tuto cibuli z pánve odstraňte a vložte do pánve mleté hovězí a vepřové maso, které restujte až do okamžiku, kdy ztratí tekutinu a stanou se z něj menší kousky.
- Následně k masu opět přidejte orestovanou cibulku.
- Vše promíchejte a přidejte veškeré koření, tedy sůl, pepř a česnek, a také nakrájená rajčata.
- Následně za občasného míchání směs duste přibližně 20-25 minut.
- V mezidobě si připravte listové těsto a předehřejte troubu na 180°C.
- Těsto rozválejte a nakrájejte na obdélníky.
- Do každého obdélníku poté umístěte jednu polévkovou lžíci masové směsi a překlopte druhou polovinou těsta.
- Potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte do předehřáté trouby.
- Pečte dozlatova, přibližně 20-25 minut.
Toto slané plněné pečivo chutná skvěle se zakysanou smetanou.