Řezy s jahodami a mascarpone

Řezy s jahodami a mascarpone

Tento dezert si lze připravit s jakýmkoliv letním ovocem jako třeba s borůvkami či jiným lesním ovocem. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience na těsto

  • 200g polohrubé mouky
  • 4 žloutky + bílky na sníh
  • 200g másla
  • 150g moučkového cukru
  • 50g kakaa holandského typu
  • 2 lžičky kypřicího prášku

Ingredience na krém

  • 500g mascarpone
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • Čerstvé jahody (či mražené)
  • 100ml vaječného likéru
  • 2 balení želatiny

Postup

  • Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do hladka, přidejte žloutky a vyšlehejte pěnu.
  • Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem. Poté ji vmíchejte opatrně do vaječné směsi.
  • Vedle si vyšlehejte z bílků sníh a nakonec vmíchejte do těsta.
  • Plech s vyšším okrajem vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Vylijte na plech připravené těsto a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C na 10-12 minut.
  • Po upečení nechte piškot vychladnout a připravte si krém.
  • Smíchejte mascarpone s vaječným likérem, vanilkovým a moučkovým cukrem. Připravte želatinu podle návodu na balení a tu poté taktéž do směsi vmíchejte.
  • Nakonec přidejte i našlehanou šlehačku.
  • Polovinu krému rozetřete na těsto, naskládejte ovoce a poté natřete druhou polovinu krému.
  • Hotové řezy dejte ztuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Kakaový dezert s krémem z mascarpone a čerstvými jahodami.
Zdroj: zuckerzimtundliebe.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.