Tento dezert se nejlépe připravuje v dortové formě, ale můžete jej připravit i na plech. Ovoce si zvolte dle svých chutí, nejlépe však chutná s jahodami.
Ingredience na těsto
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 žloutky + bílky na sníh
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa holandského typu
Ingredience na krém
- 750g plnotučného měkkého tvarohu
- 150g moučkového cukru
- 200g změklého másla
- 400g čerstvých či mražených jahod
Ingredience na polevu
- 80g čokolády na vaření
- 50g másla
- 1 lžíce mléka
Postup
- Nejprve v míse vyšlehejte žloutky s cukrem a olejem do pěny. Za stálého míchání přisypávejte mouku, která je smíchaná s kypřícím práškem a kakaem.
- Vedle si vyšlehejte sníh z bílků a ten postupně také do těsta zapracujte.
- Dortovou formu vyložte pečícím papírem a nalijte těsto.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Zkuste špejlí, zda je těsto hotové.
- Těsto nechte vychladnout nejlépe na mřížce.
- Připravte si krém tak, že rozpuštěné máslo vyšleháte s tvarohy a cukrem. Krém pak následně nanesete na korpus rovnoměrně po celém povrchu.
- Následně naskládejte na krém nakrájené jahody a jemně je do něj vtlačte. Stěrkou urovnejte krém tak, abyste jahody schovaly krémem.
- Nakonec připravte polevu tak, že ve vodní lázni rozpustíte máslo, čokoládu poté vmícháte lžíci mléka. (Čokoláda tak nebude tvrdá, ale měkká na krájení)
- Čokoládovou polevu nalijte na dort a stěrkou urovnejte.
- Dort vložte do lednice nejlépe přes noc, alespoň na dvě hodiny. Hotový dort krájejte nahřátým nožem.