Pro milovníky kořeněných jídel je tady recept na prsa s indickým kari. Podávejte nejlépe s rýží. Recept je hotový do 40 minut.
Ingredience
- 400-500g kuřecích prsou
- 1 nakrájená cibule
- 1 jablko nakrájené na kostičky
- 3 lžíce másla
- 2-3 stroužky nadrceného česneku
- 2 lžíce kari
- 200g rajčatového protlaku
- 3/4 hrnku kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
- sůl a čerstvě mletý pepř
- nahrubo nasekaný koriandr
Postup
- V pánvi zahřejte 1 lžíci másla. Přidejte cibuli, česnek a jablko.
- Přidejte kari a promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, kuřecí vývar, bobkový list, sůl a pepř. Přiveďte k varu a vařte 15 minut za častého míchání.
- Vyjměte bobkový list a směs rozmixujte tyčovým mixérem do jemné struktury. V případě potřeby přidejte další kuřecí vývar, abyste dosáhli ideální konzistence.
- Vedle si osolte a opepřete kuřecí prsa.
- Na čisté pánvi zahřejte 2 lžíce másla a přidejte připravené kuře. Smažte na mírném ohni dokud lehce nezezlátne. Poté otočte a smažte ještě asi 5 minut.
- Poté nalijte hotovou omáčku na kuře a duste ještě cca 5 minut. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a podávejte.