Kuřecí supreme

Kuřecí supreme

Připravte si kuřecí prsa se smetanovou omáčkou supreme. Zabere vám přibližně hodinu a olizovat se budete ještě dlouho po jeho snězení.

Ingredience

  • 400-500g kuřecích prsou
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl, mletý pepř
  • 1/2 citronu, nakrájený na čtvrtky
  • 3 větvičky tymiánu
  • 1 šalotka, nasekaná najemno
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1/4 hrnku bílého vína
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce čerstvé petrželky

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Očistěte kuřecí prsa.
  • Na pánvi zahřejte 3 lžíce oleje, přidejte kuřecí prsa a po dobu 5 minut opékejte do zlatova.
  • Na pánev poté přidejte citron, čerstvý tymián, zakryjte pokličkou a vložte do trouby na 10-20 minut, podle tloušťky prsou.
  • Prsa poté dejte na talíř, přikryjte je a dejte stranou.
  • Citron vyhoďte a obsah z pánve si nalijte do misky, a nechte na později.
  • Pánev dejte zpět na plotýnku a zahřejte poslední lžíci oleje na střední teplotu.
  • Poté přidejte šalotku s česnekem a restujte asi 5 minut, dokud šalotka nezačne mírně hnědnout.
  • Nalijte víno a vařte minutu, dokud se tekutina neodpaří. Poté přidejte kuřecí vývar a obsah mísy, který jste si dali stranou. Vařte do zredukování 5-10 minut.
  • Nalijte smetanu a vařte dalších 5 minut do zhoustnutí. Poté vmíchejte máslo.
  • Směs z pánve nalijte přes síto, abyste získali jemnou omáčku bez hrudek a pevných částí.
  • Do omáčky nakonec vmíchejte petržel a podávejte společně s kuřetem a přílohou.
Smetanové maso z kuřete s petrželkou.
Zdroj: afamilyfeast.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.