Připravte si kuřecí prsa se smetanovou omáčkou supreme. Zabere vám přibližně hodinu a olizovat se budete ještě dlouho po jeho snězení.
Ingredience
- 400-500g kuřecích prsou
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl, mletý pepř
- 1/2 citronu, nakrájený na čtvrtky
- 3 větvičky tymiánu
- 1 šalotka, nasekaná najemno
- 2 stroužky drceného česneku
- 1/4 hrnku bílého vína
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku smetany ke šlehání
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce čerstvé petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Očistěte kuřecí prsa.
- Na pánvi zahřejte 3 lžíce oleje, přidejte kuřecí prsa a po dobu 5 minut opékejte do zlatova.
- Na pánev poté přidejte citron, čerstvý tymián, zakryjte pokličkou a vložte do trouby na 10-20 minut, podle tloušťky prsou.
- Prsa poté dejte na talíř, přikryjte je a dejte stranou.
- Citron vyhoďte a obsah z pánve si nalijte do misky, a nechte na později.
- Pánev dejte zpět na plotýnku a zahřejte poslední lžíci oleje na střední teplotu.
- Poté přidejte šalotku s česnekem a restujte asi 5 minut, dokud šalotka nezačne mírně hnědnout.
- Nalijte víno a vařte minutu, dokud se tekutina neodpaří. Poté přidejte kuřecí vývar a obsah mísy, který jste si dali stranou. Vařte do zredukování 5-10 minut.
- Nalijte smetanu a vařte dalších 5 minut do zhoustnutí. Poté vmíchejte máslo.
- Směs z pánve nalijte přes síto, abyste získali jemnou omáčku bez hrudek a pevných částí.
- Do omáčky nakonec vmíchejte petržel a podávejte společně s kuřetem a přílohou.