Vysoká, jemná a neuvěřitelně dobrá verze třešňové bublaniny, jejíž příprava vám zabere maximálně 10 minut.
Ingredience
- 5 vajec
- 1 jogurt (200 ml)
- 1 kelímek (od jogurtu) hladké mouky
- 1 kelímek (od jogurtu) krupice
- 100 ml oleje
- 100 – 150 g cukru krystal
- 1/2 prášku do pečiva
- vypeckované třešně
Postup
- Bílky vyšleháme na sníh.
- Do bílků vmícháme žloutky, vmícháme i sypké přísady, olej a jogurt.
- Ručně smícháme, navrstvíme na menší plech (30 × 20 cm) s vyššími okraji, který jsme si vystlali pečícím papírem.
- Přidáme třešně a vložíme do vyhřáté trouby.
- Pečeme při teplotě 200 stupňů prvních 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme ještě asi 40 minut.
- Vychlazenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.