Nadýchaná bublanina s jogurtem

Nadýchaná bublanina s jogurtem
Příprava: 20 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 12

Vysoká, jemná a neuvěřitelně dobrá verze třešňové bublaniny, jejíž příprava vám zabere maximálně 10 minut.

Ingredience

  • 5 vajec
  • 1 jogurt (200 ml)
  • 1 kelímek (od jogurtu) hladké mouky
  • 1 kelímek (od jogurtu) krupice
  • 100 ml oleje
  • 100 – 150 g cukru krystal
  • 1/2 prášku do pečiva
  • vypeckované třešně

Postup

  1. Bílky vyšleháme na sníh.
  2. Do bílků vmícháme žloutky, vmícháme i sypké přísady, olej a jogurt.
  3. Ručně smícháme, navrstvíme na menší plech (30 × 20 cm) s vyššími okraji, který jsme si vystlali pečícím papírem.
  4. Přidáme třešně a vložíme do vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 200 stupňů prvních 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme ještě asi 40 minut.
  6. Vychlazenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem.
Bublanina s jogurtem a třešněmi na talíři.
www.tasteatlas.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.