Hovězí teriyaki s nudlemi

Hovězí teriyaki s nudlemi

Úžasné a rychlé hovězí maso na mongolský způsob, který si hravě připravíte i vy. Lahodný flank steak v husté asijské omáčce, která sestává z pouhých pár ingrediencí. Lepší než v restauraci!

Ingredience

  • 8 minutkových steaků z hovězího masa (cca 600 g) – svíčková, flank steak
  • ½ šálku (125 ml) teriyaki marinády + navíc, k podávání
  • 400 g singapurských nudlí
  • 2 svazky baby bok choy, nakrájené na 4 cm kousky
  • 175 g hráškových lusků, nakrájený diagonálně na tenké plátky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1 polévková lžíce sezamového oleje
  • 1 polévková lžíce opečených sezamových semínek
  • čerstvé koriandrové listy a nakládaný zázvor k servírování

Postup

  1. Vložte steaky do velkého sáčku s teriyaki marinádou.
  2. Odložte na 5 minut.
  3. Vyndejte steaky z marinády, osušte papírovou utěrkou a restujte na mírně naolejované nepřilnavé pánvi na středně vysokém ohni po dobu 1-2 minut z každé strany.
  4. Nechte odpočinout na talíři zakrytém fólií po dobu 2-3 minut.
  5. Mezitím si připravte nudle podle pokynů na obalu.
  6. Hotové nudle sceďte a udržujte v teple ve velké misce.
  7. Vložte bok choy a hrášek do velké misky.
  8. Zalijte vroucí vodou a po dobu 2-3 minut blanšírujte.
  9. Sceďte a přidejte k nudlím společně s jarní cibulkou a olejem.
  10. Okořeňte a posypte sezamovými semínky.
  11. Pokrájejte steaky a podávejte s nudlemi, extra teriyaki marinádou, lístky koriandru a nakládaným zázvorem.
Hovězí teriyaki s nudlemi, hráškem a bok choy na talířích s vidličkami.
www.australianbeef.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.