Šťáva z hroznového vína

Šťáva z hroznového vína
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Šťáva z hroznů je perfektní možností, jak do těla dostat potřebnou dávku vitamínů a osvěžit se.

INGREDIENCE

  • hrozny
  • voda
  • cukr

Záměrně neuvádíme množství, protože záleží na vás, kolik šťávy budete chtít a jestli vůbec přidáte cukr.

POSTUP

  1. Omyté a očištěné hrozny vložte do hrnce a přilijte vodu, aby byly všechny kuličky ponořené.
  2. Přiveďte je k varu a poté stáhněte teplotu a nechte táhnout asi 10 minut dokud nepopraskají a voda se nezbarví.
  3. Další krok zahrnuje propasírování šťávy. Všechno (i se zbytkem po pasírování) můžete ještě přecedit přes plátýnko a nechat vykapat klidně i přes noc.
  4. Pokud chcete přidat cukr, vlijte šťávu do hrnce, přidejte cukr a míchejte na mírném plameni, dokud se všechen nerozpustí. V opačném případě tento krok vynechtte.
  5. Hotovou hroznovou šťávu můžete skladovat v nádobě v lednici, zavařit nebo i zmrazit. Skvělá je tak jak je, nebo naředěná s bublinkovou vodou.
Sklenice se šťávou z hroznů a ledem na prkýnku, obložené červenými hrozny.
www.thekitchenmccabe.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.