Skvělý casserole, který si díky jeho dokonalé chuti naprosto zamilujete! Navíc ho můžete uchovat v ledničce i po dobu několika dní!
Ingredience:
- 1 větší kapusta
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 šálky rýže
- 2 šálky mozzarelly
- 1/4 šálku vody
- 400 g sekaných rajčat v konzervě
- 400 g rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 čajová lžička worestrové omáčky
- 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 1 PL olivového oleje
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Na pánvi orestujte mleté hovězí maso, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Následně přidejte k masu oregano, tymián, sladkou papriku, worcestrovou omáčku a důkladně promíchejte.
- Přilijte do pánve rovněž vodu, rajčatový protlak a rajčata z konzervy.
- Za občasného míchání duste po dobu 15-20 minut.
- Poté oheň vypněte a vmíchejte do směsi rýži.
- V mezidobě, když se maso s omáčkou vaří, na jiné pánvi s olejem poduste na kousky nakrájenou kapustu.
- V průběhu dušení kapustu osolte a opepřete, vařte přibližně 5-7 minut.
- Následně polovinu kapusty dejte na dno vymazané zapékací misky.
- Na kapustu následně nalijte směs s masem a omáčkou a tu překryjte zbytkem kapusty.
- Překryjte alobalem a vložte do trouby péct na přibližně 40 minut.
- Poté z misky odstraňte alobal, přidejte kousky mozzarelly a pečte ještě 15-20 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a zapečená kapusta nezačne hnědnout.
Kapustový casserole servírujte posypaný čerstvou petrželkou.
Inspirujte se rovněž rozmanitými pokrmy z růžičkové kapusty. Můžete ji vařit, zapékat, smažit i dusit!