Tato chutná a bohatá polévka je oblíbeným pokrmem nejen pro vegetariány a vegany. Skvěle vás zahřeje i zasytí!
Ingredience:
- 1/2 kapusty
- 4 šálky vývaru
- 2 šálky vody
- 400 g sekaných rajčat v konzervě
- 400 g sterilovaných bílých fazolí
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 2 řapíkaté celery
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky chilli
- 1 čajová lžička tymiánu
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup:
- Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
- Dochuťte solí, pepřem a chilli a povařte přibližně 5 minut doměkka.
- Přidejte fazole, prolisované stroužky česneku a tymián.
- Promíchejte a následně přilijte vývar i vodu.
- Přiveďte směs k varu a přidejte do ní nadrobno pokrájenou kapustu a rajčata.
- Poduste přibližně 10 minut.
- Přidejte do polévky čerstvě nasekanou petrželku a případně dosolte.
Polévku z kapusty podávejte s čerstvým pečivem.
Velmi oblíbeným pokrmem z kapusty jsou rovněž placičky. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na kapustové karbanátky.