Závitky z kapustových listů v rajské omáčce

Závitky z kapustových listů v rajské omáčce

Tajemství chutných a na pohled hezkých závitků spočívá v blanšírování. Listy je potřeba krátce povařit v horké vodě, následně zprudka zchladit a osušit. Tato technika zaručí, že si listy zachovají svou krásně zelenou barvu, budou poddajné, ale nebudou při balení praskat.

Ingredience:

Závitky

  • 1 kapusta
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 šálek rýže
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/4 šálku čerstvé petrželky
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • olej
  • sůl, pepř

Rajčatová omáčka

  • 800 g sekaných rajčat v konzervě
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 2 PL másla
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1 PL vinného octa
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Ve větším hrnci rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji přibližně 5 minut.
  2. Přidejte česnek, rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř.
  3. Důkladně promíchejte.
  4. Vmíchejte cukr a ocet a za občasného míchání přiveďte směs k varu.
  5. Vařte přibližně 10-15 minut.
  6. V mezidobě vložte do hrnce s vodou povařit kapustu.
  7. Vařte přibližně 3-5 minut, než se kapustové listy stanou vláčnými.
  8. Následně kapustu vyjměte, prudce zchlaďte a odloupejte z ní dvanáct listů.
  9. V misce promíchejte mleté maso s rýží, solí, pepřem, cibulí, petrželkou.
  10. Na závěr přimíchejte vejce a půl šálku předpřipravené rajské omáčky.
  11. Následně do středu každého kapustového listu masovou směs a list následně zabalte do podoby závitku.
  12. Pokud chcete, můžete listy zpevnit pomocí párátek, aby se případně při pečení nerozbalily.
  13. Listy vložte do zapékací misky a přelijte rajskou omáčkou.
  14. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 60 minut, dokud listy i maso nebudou měkké.

Kapustové závitky podávejte s bramborovou kaší přelité rajskou omáčkou.

Závitky z kapustových listů plněné mletým masem servírované s rajskou omáčkou
zdroj: dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.