Originální varianta sekané, která se od těch klasických liší v tom, že na ni nepotřebujete žádné mleté maso.
Ingredience:
- 1 menší kapusta
- 10 plátků slaniny
- 2/3 šálku hladké mouky
- 2/3 šálku mléka
- 2 vejce
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 2 PL másla
Postup:
- Do hrnce s vodou vložte kapustu nakrájenou na čtvrtky a vařte ji přibližně 30 minut.
- Poté kapustu sceďte, propláchněte studenou vodou a nakrájejte na menší kousky.
- Odstraňte z kapusty veškerou přebytečnou vodu.
- Na pánvi zlehka orestujte slaninu nakrájenou na kostičky.
- V misce smíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a pepř.
- Poté přidejte vejce a máslo a po troškách vmíchejte mléko.
- Míchejte, dokud není směs hladká.
- Nechte 30 minut odstát.
- Do směsi mouky následně přidejte kapustu a slaninu a důkladně promíchejte.
- Hotovou směs přendejte do vymazané zapékací misky či pekáče.
- Pečte v troubě předehřáté na 200°C přibližně 50-55 minut.
Kapustová sekaná chutná znamenitě s bramborem a tatarskou omáčkou.