Plněná kapusta aneb kapustový bochánek 

Plněná kapusta aneb kapustový bochánek 

Jedinečný pokrm, jehož servírování je jedinečným gastronomickým zážitkem.

Ingredience:

Náplň

  • 1 kapusta
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 3/4 šálku vařené rýže
  • 1 šálek vody
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • 2 čajové lžičky olivového oleje
  • sůl, pepř

Omáčka

  • 400 g sekaných rajčat v konzervě
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL másla
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička třtinového cukru
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V misce smíchejte rajčata, protlak, cibuli, máslo, cukr a koření do podoby omáčky.
  2. Pomocí ostrého nože vydlabejte kapustovou hlavu tak, aby vám zbyla „skořápka“ s asi 3 centimetry silnou stěnou.
  3. Vydlabaný střed kapusty nakrájejte na drobné kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou kapustu a cibuli doměkka, přibližně 5 minut.
  5. Poté směs z tepla odstraňte a nechte vychladnout.
  6. V misce smíchejte mleté maso, cibulovo-kapustovou směs, rýži, vejce, sůl a pepř.
  7. Přilijte ke směsi rajčatovou omáčku a promíchejte.
  8. Následně tuto směs pomocí lžíce přendejte do kapustové skořápky.
  9. Celou kapustovou hlavu pevně zabalte do bavlněného plátna, ve kterém budete kapustu vařit, aby se nerozpadla.
  10. Takto zabalenou hlavu vložte do hrnce s šálkem vody a přiklopené pokličkou vařte přibližně 60-75 minut na mírném ohni, dokud kapusta nezměkne.
  11. Poté kapustu z hrnce opatrně vyjměte a rozbalte plátno.
Kapustový bochník plněný směsí masa, zeleniny a rýže
zdroj: tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.