Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Připravte si s námi tuto chutnou pochoutku! Část mozzarelly můžete pro zintenzivnění chuti nahradit i jinými sýry, například parmezánem či gorgonzolou!

Ingredience:

  • 1/2 kapusty
  • 4 vejce
  • 1 a 1/2 šálku mozzarelly
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 1/4 šálku majonézy
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • 2 PL jarní cibulky
  • čerstvá pažitka na ozdobu

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. V misce smíchejte zakysanou smetanu, vejce a majonézu.
  3. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kukuřičný škrob.
  4. Směs mouky předejte ke směsi z vajíček a důkladně rozmíchejte v hladké těstíčko.
  5. Najemno nasekanou kapustu v misce posypejte solí, důkladně promíchejte.
  6. Následně ke kapustě přidejte najemno nasekanou jarní cibulku.
  7. Směs kapusty a cibulky vložte do vymazané zapékací misky a přelijte ji těstíčkem.
  8. Navrchu posypejte kousky mozzarelly.
  9. Pečte v předehřáté troubě přibližně 35 minut dozlatova.

Takto připravená kapusta chutná nejlépe s čerstvým pečivem.

Lahodný kapustový nákyp
zdroj: natashakitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.