Neodolatelná polévka se sýrem s trochou piva

Neodolatelná polévka se sýrem s trochou piva

Typická krémová polévka, která se konzumuje v Irsku na Den svatého Patrika, tedy 17. března. Původně ale tato polévka pochází z Německa. Je zajímavá tím, že kromě sýra je její důležitou ingrediencí rovněž pivo.

Ingredience:

  • 300 g tvrdého sýra, například čedaru či goudy
  • 300 g taveného smetanového sýra
  • 500 ml piva
  • 1000 ml kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL másla
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • 2 PL dijonské hořčice
  • slanina a pažitka na ozdobu (volitelné)
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci na másle zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku, restujte přibližně 3-5 minut.
  2. Následně směs přendejte do kuchyňského robota, přilijte jeden šálek vývaru a rozmixujte.
  3. Cibulovou směs nalijte zpět do hrnce a přilijte zbývající vývar i pivo.
  4. Když se začne směs vařit, přidejte nastrouhaný tvrdý sýr a kukuřičný škrob.
  5. Vše důkladně promíchejte a poté přidejte do hrnce rovněž na kousky nakrájený tavený sýr a dijonskou hořčici.
  6. Na mírném plamenu poté směs důkladně promíchejte, aby se veškerý sýr dokonale rozpustil.
  7. Za stálého míchání povařte přibližně 10 minut.
  8. Na závěr dochuťte solí a pepřem.

Polévku podávejte v chlebových miskách posypanou orestovanými kousky slaniny a pažitkou.

Chlebové misky naplnené sýrovým krémem ozdobené kousky orestované slaniny a pažitkou
zdroj: aspicyperspective.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.