Tato lahodná polévka se dá konzumovat nejen teplá, ale také studená. Vyzkoušejte obě možnosti!
Ingredience
- 500 g jarní cibulky
- 1 brambor
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 1000 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 2 šálky baby špenátu
- 1 šálek rukoly
- 1/4 šálku parmezánu
- pažitka
- sůl, pepř
Postup
- Očistěte jarní cibulku a nakrájejte ji i s listy na kolečka.
- Následně ji zlehka orestujte v hrnci s olivovým olejem.
- Cibulku vyjměte a do hrnce přidejte na kostičky nakrájený oloupaný brambor, sůl a pepř.
- Brambory restujte přibližně 7-10 minut.
- Přilijte k bramborám bílé víno, minutku poduste a přilijte rovněž vývar.
- Přiveďte k varu a přidejte do směsi baby špenát, rukolu i povařenou jarní cibulku.
- Vypněte oheň a směs rozmixujte ponorným mixerem dohladka.
Polévku podávejte s nakrouhaným parmezánem a kousky pažitky.
Tuto jarní bylinu můžete do svého jídelníčku zakomponovat i jiným způsobem. Inspirujte se našimi recepty z kopřivy pro krásu i zdraví!