Chutná polévka z jarní cibulky

Chutná polévka z jarní cibulky

Tato lahodná polévka se dá konzumovat nejen teplá, ale také studená. Vyzkoušejte obě možnosti!

Ingredience

  • 500 g jarní cibulky
  • 1 brambor
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 1000 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 2 šálky baby špenátu
  • 1 šálek rukoly
  • 1/4 šálku parmezánu
  • pažitka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Očistěte jarní cibulku a nakrájejte ji i s listy na kolečka.
  2. Následně ji zlehka orestujte v hrnci s olivovým olejem.
  3. Cibulku vyjměte a do hrnce přidejte na kostičky nakrájený oloupaný brambor, sůl a pepř.
  4. Brambory restujte přibližně 7-10 minut.
  5. Přilijte k bramborám bílé víno, minutku poduste a přilijte rovněž vývar.
  6. Přiveďte k varu a přidejte do směsi baby špenát, rukolu i povařenou jarní cibulku.
  7. Vypněte oheň a směs rozmixujte ponorným mixerem dohladka.

Polévku podávejte s nakrouhaným parmezánem a kousky pažitky.

Miska s polévkou připravenou z jarní cibulky, posypaná kousky parmezánu
zdroj: brooklynsupper.com

Tuto jarní bylinu můžete do svého jídelníčku zakomponovat i jiným způsobem. Inspirujte se našimi recepty z kopřivy pro krásu i zdraví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.