Čerstvé bylinky můžete použít nejen na dochucení masových pokrmů či salátu, ale také do polévky. Dodají polévce zajímavou chuť i vůni!
Ingredience
- 150 g pórku
- 80 g mraženého hrášku
- 2 PL čerstvé petrželky
- 2 PL čerstvé máty
- 2 PL čerstvé bazalky
- 2 PL jarní cibulky
- 1/3 šálku zakysané smetany
- 6 šálků vody
- 3 PL másla
- sůl, pepř
- čerstvá pažitka na ozdobu
Postup
- Tmavě zelené části pórku nakrájejte na kousky a dejte je do hrnce.
- Přidejte stonky petrželky, máty a bazalky společně s vodou a půl lžičkou soli.
- Přiveďte směs k varu a vařte za občasného míchání přibližně 30 minut.
- Následně směs přes sítko přeceďte a přecezený vývar nechte stranou.
- Do hrnce přidejte máslo, bílé části pórku nakrájené na kolečka a sůl.
- Povařte přibližně 10 minut.
- Přidejte hrášek a přecezený vývar.
- Vypněte oheň, přidejte do polévky pokrájené listy petrželky, máty a bazalky.
- Vše rozmixujte dohladka pomocí ponorného mixéru.
- Ochutnejte a případně dokořeňte.
Polévku podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou.