Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem

Jarní bylinková polévka s hráškem a pórkem

Čerstvé bylinky můžete použít nejen na dochucení masových pokrmů či salátu, ale také do polévky. Dodají polévce zajímavou chuť i vůni!

Ingredience

  • 150 g pórku
  • 80 g mraženého hrášku
  • 2 PL čerstvé petrželky
  • 2 PL čerstvé máty
  • 2 PL čerstvé bazalky
  • 2 PL jarní cibulky
  • 1/3 šálku zakysané smetany
  • 6 šálků vody
  • 3 PL másla
  • sůl, pepř
  • čerstvá pažitka na ozdobu

Postup

  1. Tmavě zelené části pórku nakrájejte na kousky a dejte je do hrnce.
  2. Přidejte stonky petrželky, máty a bazalky společně s vodou a půl lžičkou soli.
  3. Přiveďte směs k varu a vařte za občasného míchání přibližně 30 minut.
  4. Následně směs přes sítko přeceďte a přecezený vývar nechte stranou.
  5. Do hrnce přidejte máslo, bílé části pórku nakrájené na kolečka a sůl.
  6. Povařte přibližně 10 minut.
  7. Přidejte hrášek a přecezený vývar.
  8. Vypněte oheň, přidejte do polévky pokrájené listy petrželky, máty a bazalky.
  9. Vše rozmixujte dohladka pomocí ponorného mixéru.
  10. Ochutnejte a případně dokořeňte.

Polévku podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou.

Bylinkový krém s hráškem a pórkem podávaný se smetanou a pažitkou
zdroj: saveur.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.