Polévka z mladých kopřiv

Polévka z mladých kopřiv

Kopřivy jsou jednou z prvních rostlin, která se na jaře objevuje. Víte, že je nemusíte nutně přidávat pouze do nádivky, ale že z nich lze uvařit i velmi chutnou a zdravou polévku?

Ingredience

  • 2 šálky čerstvých mladých kopřiv
  • 2 brambory
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 citron
  • 1 PL estragonu
  • zakysaná smetana (volitelné)
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. V hrnci s olejem orestujte nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek, přibližně 3-4 minuty.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené oloupané brambory, vývar, sůl a pepř.
  3. Přiklopte pokličkou a vařte za občasného míchání přibližně 10-15 minut.
  4. Když jsou brambory měkké, přidejte nasekané listy kopřivy a míchejte po dobu 2 minut.
  5. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  6. Vraťte polévku do hrnce, přidejte estragon a citronovou šťávu.

Kopřivovou polévku podávejte s trochou zakysané smetany.

Kopřivová polévka se zakysanou smetanou a estragonem
zdroj: feastingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.