Ředkvičky jsou typickou zeleninou začátku jara. Uvařte si z nich lahodnou růžovou polévku!
Ingredience
- 2 svazky ředkviček
- 3 jarní cibulky
- 1/4 šálku dlouhozrnné rýže
- 6 šálků kuřecího vývaru
- 1/2 šálku bílého jogurtu
- 3 PL másla
- 1 PL čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1 čajová lžička nastrouhaného zázvoru
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- V hrnci rozpusťte máslo a zlehka v něm orestujte nakrájenou cibulku.
- Přidejte vývar, na čtvrtky nakrájené ředkvičky a rýži.
- Přiklopte pokličkou a za občasného míchání vařte přibližně 20 minut, dokud rýže i ředkvičky nebudou měkké.
- Následně směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Rozmixovanou polévku vraťte zpět do hrnce a vmíchejte do ní citronovou šťávu, nastrouhaný zázvor a jogurt.
- Polévku ještě lehce prohřejte.
Jarní polévku z ředkviček podávejte posypanou čerstvou petrželkou.