Po dlouhé zimě se mnoho lidí cítí unavených a bez energie. Probuďte svůj organismus touto zelenou vitamínovou bombou!
Ingredience
- 400 g kadeřavé kapusty
- 400 g baby špenátu
- 300 g mangoldu
- 6 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1/2 bílé cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 citrony
- 2 PL olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci zahřejte olivový olej a zesklovaťte na něm najemno nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisované stroužky česneku a krátce povařte.
- Přidejte pokrájené listy kadeřavé kapusty, mangoldu a baby špenátu.
- Promíchejte a hrnec přiklopte pokličkou.
- Povařte takto asi 5 minut.
- Přilijte do směsi kuřecí vývar a směs osolte.
- Následně hrnec odstavte a vymačkejte do něj šťávu z obou citronů.
- Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Polévku servírujte s čerstvým pečivem, pokapanou trochou olivového oleje a posypanou čerstvým pepřem.