Polévka z nových kedluben

Polévka z nových kedluben

Tato polévka je velmi oblíbená především v Německu, kromě uvedených ingrediencí ji můžete obohatit i další zeleninou, například mrkví, celerem či květákem.

Ingredience

  • 3 kedlubny (cca 700 g)
  • 2 brambory (cca 500 g)
  • 1 cibule
  • 750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 3 PL smetanového taveného sýra
  • 2 PL čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 čajová lžička cukru
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Postup

  1. Oloupejte kedlubnu a případně odstraňte její dřevnaté části.
  2. Kedlubnu nakrájejte na kostičky.
  3. Brambory rovněž oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. V hrnci rozehřejte olej a zesklovaťte na něm nakrájenou cibuli.
  5. Následně k cibuli přidejte brambory a kedlubnu, poduste přibližně 5 minut.
  6. Přilijte do hrnce vývar a vařte za občasného míchání přibližně 20 minut.
  7. Když je zelenina měkká, přidejte tavený sýr.
  8. Následně směs rozmixujte pomocí tyčového mixéru dohladka.
  9. Přidejte cukr, sůl, muškátový oříšek a citronovou šťávu.
  10. Vše důkladně promíchejte a můžete podávat.

Tuto polévku podávejte posypanou chilli a kadeřavou petrželkou.

Kedlubnový krém s kadeřavou petrželkou a pepřem
zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.