Kromě žampionů můžete při přípravě samozřejmě použít i lesní houby. Ty pokrmu dodají intenzivnější chuť i vůni.
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové či roštěné
- 250 g žampionů
- 250 ml zakysané smetany
- 125 ml vývaru
- 1 cibule
- 60 ml brandy
- 1 PL oleje
- 1 PL másla
- 1 lžička hořčice
- bobkový list
- sůl, pepř
- petrželka
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na nudličky.
- Na pánvi zahřejte olej a máslo, přidejte nakrájenou cibuli, žampiony, sůl a pepř.
- Vařte po dobu 7-10 minut na mírném ohni.
- Cibuli s žampiony z pánve vyjměte a odložte do misky.
- Do pánve vložte masové nudličky a restujte je po dobu 3-5 minut.
- Přilijte brandy a za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud se téměř veškerý alkohol nevypaří.
- Následně přidejte vývar, bobkový list, sůl a pepř a za stálého míchání povařte.
- Vraťte do pánve žampiony a cibuli a vařte ještě po dobu přibližně 3 minut.
- Na závěr přidejte zakysanou smetanu a na mírném ohni důkladně promíchejte.
- Před podáním posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
Servírujte s bramborovou kaší, rýží či pečivem a nakládanými okurkami.
V případě, že je pro vás chuť zakysané smetany příliš silná, nahraďte ji půl na půl smetanou ke šlehání.